Vloerverwarming

Steeds meer zien wij dat er vragen zijn over vloerverwarming.
Wat is het precies, wat voor soorten systemen zijn er, welke vloeren zijn er geschikt met vloerverwarming en nog belangrijker waar moet ik op letten.

Wij als JJJ de Jager Vloer & Interieur vinden het belangrijk dat de juiste vloer gecombineerd word met de juiste situatie.

Wat voor soort Vloerverwarming kiest u?

Innovatieve systemen en gepatenteerde slijpmachines maken vloerverwarming in iedere situatie en in iedere woning mogelijk. Bij nieuwbouw wordt vaak gekozen voor het gebonden systeem. Bij verbouwing ligt de dekvloer al waardoor in deze gevallen gekozen wordt voor de in ingeslepen vloerverwarming.

Daarnaast komt de vraag ga ik de vloer verlijmen of ga ik de vloer zwevend leggen, ga ik voor het onderhoudsgemak voor een pvc vloer of kies ik voor een warme parket vloer er is namelijk van alles mogelijk. Wij staan u dan ook graag bij voor het juiste advies en de juiste vloer die bij uw huis en gezin past.

Graag nodigen wij u uit om naar de verschillende mogelijkheden te komen kijken!!

Inspiratie nodig!!

Wij voeren onder andere het merk Bauwerk Parkett dit met een aantal select dealers kunnen wij meer dan 300 houten vloeren leggen in combinatie met vloerverwarming/vloerverkoeling.

HOE DAN?

De firma Bauwerk uit Zwitserland had in de jaren 70 al veel vraag naar parket op vloerverwarming, met name in Duitsland was het populair.

Zij ontwikkelden een tweelaags parket dat zo is opgebouwd dat het warmte doorlaat en door de stabiliserende constructie nagenoeg niet ‘werkt’ onder invloed van vocht. De toplaag is van eikenhout, genoeg voor decennia woongenot. De vloer is ook nog eens Cradle to Cradle-gecertificeerd, dus parket met een positieve bijdrage aan een beter milieu!

OKÉ, NOG 1 STAPJE TECHNISCHER?

De mogelijkheid van vloeren op vloerverwarming wordt aangegeven met een weerstand. De warmte zoekt een weg naar boven, hoe lager de weerstand, hoe geschikter voor vloerverwarming. De norm bij alle typen vloerverwarming is 0,10m2 K/W. De tweelaags parketvloer met onderlaag van HDF van Bauwerk Parkett is uniek in de markt, met een weerstand van 0,049 m2 K/W, bijna de helft van de norm, dus bijzonder geschikt voor vloerverwarming! Andere Bauwerk Parkett vloeren hebben een weerstand van 0,08 m2 K/W, dus ook netjes binnen de norm.

Zie ook Bauwerk parkett

vloerverwarming

Voordelen

  • Geen zichtbare radiatoren meer in de ruimtes
  • 10% zuiniger ten opzichte van hoge temperatuur systemen
  • Constante temperatuur in huis
  • Hygiënischer dan radiatoren
  • Betere handhaving van luchtvochtigheid
  • Voelt comfortabeler aan door stralingswarmte
  • Neemt geen praktische ruimte in beslag