Tapijt

Comfortabel wonen
Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern. In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Geldbesparing
Stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt als het ware een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer warmte-isolatie.

tapijt-vloerbedekking

Een zachte landingsbaan
Tapijt is stroef. Het risico van uitglijden is een stuk kleiner dan op een gladde vloer. Als je valt is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zacht en verend is. Senioren die hulpmiddelen als een stok, looprek of rollator gebruiken, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Het schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft ‘haken’ en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op tapijt en als ze net leren lopen en vallen is tapijt ideaal. Een gladde trap wordt veiliger door deze met tapijt te bekleden.

Goed voor de botten
Lopen op een harde en/of onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Knellende schoenen of lang moeten staan, geven al gauw klachten als rug-, nek- en hoofdpijn. Veel orthopedisten adviseren mensen met rugklachten om zoveel mogelijk blootvoets te lopen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen zoals reuma.

vloerbedekking

Zacht voor de oren

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, tv/radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam (de top 3 geluidshinder). Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt kan loopgeluiden met 25 a 30 decibel verminderen.

Mooie muziek
Het geluid van uw tv, cd- of dvd-speler klinkt veel mooier met tapijt op de vloer. Tapijt biedt dankzij de losse pool voor een uitstekende geluidsisolatie en verkort de nagalm tijd van geluid aanzienlijk. Het weerskaatst het geluid niet maar absorbeert het. Ook worden de omgevingsgeluiden met de helft gereduceerd. Dus hoe dikker het tapijt hor groter het effect. Dat wordt dus optimaal genieten van uw favoriete muziek of film.

Waarom kiezen voor een Besouw tapijt

Van Besouw geeft elke ruimte het juiste karakter. Dat is onze missie, onze plicht: het creëren van verrassende producten en afgepaste kleurconcepten om elke ruimte de juiste uitstraling te geven.

Daarbij is het bewustzijn van het belang van de juiste keuzes voor het tapijt of karpet van zeer groot belang. In hoeveelheid wellicht 20% van het interieur, maar in optiek en uitstraling een veel groter percentage.

Daarnaast zijn de maatwerkmogelijkheden legio. Denk aan speciale kleuren. Of wat te denken van maatwerkkarpetten: elke Van Besouw is te vervaardigen als karpet. Met een heel subtiele randafwerking of juist een luxueuze aanwezige bandering.

Voor inspiratie kijkt u ook eens op onderstaande vloerplanner of komt u gezellig langs in onze showroom.

Ambiant tapijt

Wij voeren onder andere de volgende merken

  • Interfloor                Besouw tapijt
  • Desso                       Jabo
  • Bonaparte              Nouwens - Bogaers
  • Parade                     Best Wool Carpets
  • Ambiant                  Hebeta