Parketvloer

Bij JJJ de Jager Vloer & Interieur bieden wij een ruim assortiment aan vloeren. De Jager Vloer & Interieur heeft kwalitatief hoogstaande vloeren, in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Parket is een verzamelnaam die gebruikt wordt voor vele soorten hardhouten vloeren.

Parket vloeren, plankenvloeren en houten vloerbedekkingen zijn harde vloerbedekkingen voor binnen toepassing die bestaan uit houten vloerdelen in massieve vorm of samengestelde vorm op basis van hout.

Traditioneel parket – tapis

Als we spreken over traditioneel parket, dan bedoelen we een massief houten vloer welke wordt vastgelijmd en -gespijkerd aan de houten of zandcement ondervloer. Het is dus niet meer verhuisbaar. 

De houten delen zijn 6 – 10 mm dik en hebben geen mes- en groefverbinding. Er kan gekozen worden voor breedtes van 7 tot 25 cm. Traditionele vloeren zijn zeer geschikt om in een patroon te leggen. Het visgraat-patroon en blok-patroon zijn de bekendste voorbeelden. Maar er zijn meer vormen denkbaar. Meestal zijn het verfraaide varianten van de bekende vormen, waarbij er tevens vele mogelijkheden zijn voor de toepassing van banden, biezen en motieven als stervormen. Tapisvloeren kunnen alleen door ervaren parketteurs gelegd worden. Daarom wordt het ook wel ambachtelijk parket genoemd.

Het plaatsen van een tapisvloer

Op de ondervloer wodt een spaanplaat laag aangebracht. Deze tussenvloer wordt op de ondervloer gelijmd (bij o.a. zand- en cementvloeren) of geschroefd/gekramd (bij houten ondervloeren). Hierna wordt het parket erop gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze gelakt of (in kleur) geolied.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte, unieke parketvloer die een leven lang meegaat.

Eiken tapis

Voordelen Tapis 

• Zeer stabiele vloer (werkt niet of nauwelijks)
• Afwerking naar keuze
• Stille vloer (minimaal loopgeluid)
• Grote keuze in houtsoorten
• Vele patronen mogelijk

In onze showroom kunnen wij u alle soorten en verschillende parketvloeren tonen. Wij kunnen u de voor- en nadelen uitleggen van de verschillende parketvloeren. Komt u langs in de showroom? Ons team is u graag van dienst onder het genot van koffie of thee!

Voor inspiratie of de verschillende mogelijkheden kunt u ook kijken op de Lieverdink Floorplanner

Lieverdink Floorplanner

20150617_102304

IMG_6404