Lamelparket

In ons vloerenassortiment is de lamelparketvloer zeer gewaardeerd en veel verkocht. Dit is niet vreemd als u de kenmerken van deze vloeren kent.

Lamelparket is een kant en klare parketvloer, die opgebouwd is uit drie lagen hout. Een toplaag van edelhout is verlijmd op twee kruiselings verlijmde lagen vurenhout. Hierdoor krijg je een uitermate stabiel product welke nagenoeg niet werkt. Na het leggen van het lamelparket heeft deze de uitstraling van een planken vloer.

Lamelparket is in veel houtsoorten leverbaar. Denk hierbij aan Eiken, Beuken, Maple, Jarrah, Merbau, Ovengkol, Sapelie, Afzelia, Kersen, Jatoba en Kambala. Deze houten toplaag is afgewerkt met lak of olie. Het hout kan eerst nog worden geborsteld, verouderd, geschraapt, geschaafd – allemaal handelingen om de vloer een unieke uitstraling te geven.

We noemen de vloerdelen lamellen. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een breeddeel lamel – dit betekent dat de toplaag uit 1 breedte bestaat. Ook kan gekozen worden voor een 2-strook of 3-strook lamel. In dat geval is op 1 vloerdeel meerdere smalle delen hout verlijmd.

Het leggen van een lamelparket vloer

Meestal wordt lamelparket zwevend gelegd op een (geluid reducerende) ondervloer. Hierdoor is de vloer verhuisbaar, want er is geen vaste verbinding met de ondervloer (zandcement dekvloer of hout) gemaakt. Het lamel is alleen in de mes en groef verlijmd. Voor warmtewering, geluidsisolatie, egalisatie en vochtisolatie dient er gebruik te worden gemaakt van een speciale tussenvloer. Deze tussenvloer kan bestaan uit onder andere multifoam of platen. Bij het leggen van de vloer hoeft de kamer niet in zijn geheel ontruimd te zijn en het leggen van de vloer neemt voor een gemiddeld woonoppervlak slechts één dag in beslag.

mas3566_01

In onze showroom kunnen wij u alle soorten en verschillende lamelparketvloeren tonen.

Wij kunnen u de voor- en nadelen uitleggen van de verschillende lamelparketvloeren.

Komt u langs in de showroom?

Ons team is u graag van dienst onder het genot van koffie of thee!

vloeren-de-jager-wonen