Buitenzonwering

zonwering-luxaflex-de-jager-wonen

Bij De Jager Wonen kunnen wij alle soorten buitenzonwering voor u leveren. Hieronder een kleine introductie over de soorten buitenzonwering. In onze showroom kunnen wij u alle soorten en verschillende buitenzonwering tonen. Wij kunnen u de voor- en nadelen uitleggen van de verschillende buitenzonweringen Komt u langs in de showroom? Ons team is u graag van dienst onder het genot van koffie of thee!

Uitvalschermen
Met een uitvalscherm kunt u ook binnenshuis genieten van zonnig weer. Deze zonwering met variabele uitvalshoek zorgt niet alleen voor een verfraaiing van uw woning, maar schept vooral binnen een aangenaam klimaat.

In situaties waarbij het niet nodig is om onder het scherm te lopen of te zitten biedt een uitvalscherm een praktische en esthetische oplossing.

Een uitvalscherm geeft vrij uitzicht, en is uitermate geschikt voor ramen waar je niet direct langs of onder doorloopt zoals eerste etage van een woning, balkon of voortuin. Door verschillende type armen en modellen is er voor een ieder ‘n passende oplossing.

Knikarmschermen
Als u een zonwering zoekt voor boven een terras tegen de gevel van uw woning, komt u vaak terecht bij een knikarmscherm. Dit type zonwering wordt gevormd door een nylonachtig doek, wat zich door middel van armen ontvouwd boven uw terras. Het scherm kan tot wel 12 meter breed worden (gekoppeld) en maximaal 3500mm vanuit de gevel uitvouwen. In gesloten toestand is het een nette kast, waarin uw doek beschermd wordt tegen eventueel slecht weer.

Het brede programma knikarmschermen van RAINBOWSOL biedt u vele mogelijkheden voor zowel woningen, bedrijven en winkels. De knikarmschermen zijn verkrijgbaar als handbediening en elektrische bediening.

Kiest u voor een knikarmscherm, dan kiest u voor een sieraad aan elk huis. In diverse uitvoeringen en kleuren zorgt het voor een verlengstuk van w woning en haalt hinderlijk zonlicht uit huis. U kunt sfeervol genieten op uw terras.

Markiezen
De meest fraaie zonwering is de markies; ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel kan ook op een moderne gevel de markies voor een verrassend effect zorgen.

Materiaal
Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Constructie
Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Rolluiken
Rolluiken zijn voorzien van kasten met gepatenteerde scharnierverbinding en zorgen voor enorme stabiliteit. De grootte van de kast is afhankelijk van de hoogte van het rolluik.

Kwaliteit
Doordat onze leverancier, Rainbow, de productie van haar rolluiken in eigen hand heeft en haar producten voortdurend aan controle onderwerpt, kan zij kwaliteit en een lange levensduur garanderen. De lamellen zijn voorzien van meerdere laklagen en hebben een hoogwaardige oppervlaktebehandeling ondergaan. Hierdoor hoeven de rolluiken niet onderhouden te worden en is de kleurechtheid gegarandeerd. Regen, hagel, wind, zonlicht en luchtvervuiling zullen op Rainbow rolluiken geen invloed hebben.

Vormgeving
Rainbow rolluiken zijn in diverse kleuren en alle maten leverbaar. Hierdoor wordt U de mogelijkheid geboden Uw keuze aan te passen aan Uw persoonlijke smaak en aan de architectuur van uw woning.

Bediening
Kleine rolluiken kunnen bediend worden door middel van band, koord, staaldraad of een slingerstang. Voor grotere rolluiken en het meeste comfort kiest u voor een elektrische bediening, eventueel aangevuld met een sleutelschakelaar, tijdschakelaar of een afstandsbediening. Wij adviseren u daar graag in!

Isolatie
Rainbow verwerkt isolerende materialen in haar rolluiken, waardoor ze geruisloos uit en in te rollen zijn. Ook heeft de isolatie invloed op de temperatuur binnenshuis. Bij al te warm of koud weer zorgen ze voor een aangenaam klimaat in uw woning.

Stevigheid en inbraakpreventiee
Rainbow vervaardigt haar rolluiken alleen uit het sterkste aluminium. Door jarenlange ervaring en voortdurend testen kan Rainbow kwaliteit leveren, die de hoogste toets der kritiek kan weerstaan. Al haar producten zijn inbraakpreventief. Inbrekers zullen zich wel twee maal bedenken als Uw huis is uitgerust met Rainbow rolluiken.

Screens
Met screens houdt u zonnewarmte buiten, terwijl overdag het zicht naar buiten behouden blijft, maar inkijk wordt voorkomen. Voor specifieke situaties als bovenverdiepingen en ramen direct aan het trottoir bieden screens uitkomst.

Wij leveren de screens van RainbowSol. Screens van RainbowSol zijn praktisch, degelijk en mooi. De prijs-/kwaliteitverhouding is zeer goed.

Het van glasvezel gemaakte doek is oersterk, weer- en vochtbestendig en verkrijgbaar in heel veel kleuren.

De grootte van de kast is afhankelijk van de hoogte van de screen. RainbowSol biedt screenkasten aan met een afgeschuinde voorzijde in de maten 75. 85 en 95 cm. De kastmaat 85 is ook verkrijgbaar met een kwartronde voorzijde. De kast en de geleiders zijn gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Screens zijn naar keuze buiten als van binnen te bedienen. De bediening van binnen uit kan zowel handbedienbaar als elektrisch bedienbaar worden uitgevoerd.