Tapijt


Tapijt is een aanwinst voor ieder huis. U heeft plannen met uw vloer. U wilt een vloerbedekking die rust en intimiteit brengt. Die warmte en behaaglijkheid uitstraalt en die bovendien iets van uw persoonlijkheid laat zien. Een vloerbedekking die een zachte aanvulling vormt op harde materialen als hout, glas, steen en staal in het interieur. Van de vele voordelen die dit materiaal biedt, noemen we er hier enkele:

 

 

 

 

 

 

 

Comfortabel wonen
Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern. In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Geldbesparing
Stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt als het ware een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer warmte-isolatie.

tapijt-vloerbedekking
Een zachte landingsbaan
Tapijt is stroef. Het risico van uitglijden is een stuk kleiner dan op een gladde vloer. Als je valt is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zacht en verend is. Senioren die hulpmiddelen als een stok, looprek of rollator gebruiken, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Het schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft ‘haken’ en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op tapijt en als ze net leren lopen en vallen is tapijt ideaal. Een gladde trap wordt veiliger door deze met tapijt te bekleden.

Goed voor de botten
Lopen op een harde en/of onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Knellende schoenen of lang moeten staan, geven al gauw klachten als rug-, nek- en hoofdpijn. Veel orthopedisten adviseren mensen met rugklachten om zoveel mogelijk blootvoets te lopen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen zoals reuma.

vloerbedekking

Zacht voor de oren

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, tv/radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam (de top 3 geluidshinder). Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt kan loopgeluiden met 25 a 30 decibel verminderen.

Mooie muziek
Het geluid van uw tv, cd- of dvd-speler klinkt veel mooier met tapijt op de vloer. Tapijt biedt dankzij de losse pool voor een uitstekende geluidsisolatie en verkort de nagalm tijd van geluid aanzienlijk. Het weerskaatst het geluid niet maar absorbeert het. Ook worden de omgevingsgeluiden met de helft gereduceerd. Dus hoe dikker het tapijt hor groter het effect. Dat wordt dus optimaal genieten van uw favoriete muziek of film.

Parade heeft het tapijt om uw plannen te realiseren. Al meer dan 200 jaar zet Parade met haar kleur- en structuurexpertise de toon. Niet voor niets is Parade marktleider op het gebied van textiele vloerbedekking in de consumentenmarkt in Nederland.

Het complete productenscala is zo kleurrijk en veelzijdig, dat uw wensen altijd over de volle breedte worden vervuld. Met een synthetische of wollen kwaliteit. Met een strakke, korte lussenpool of een zwierig dynamische hoogpool die de zon laat spelen met de dynamische vleug van het tapijt. In de Parade collectie vindt u het allemaal. In de mooiste en modernste kleuren. Veelal ook op 500 centimeter breed, zodat er minder kans op naden is. En in een topkwaliteit die u jarenlang onbezorgd woonplezier geeft. Dat is Parade Tapijt, trendsetter in modern-klassiek wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *